Otsikossa digikirjojen ominaisuuksia on luonnehdittu "hämmästyttäviksi". Tämä luonnehdinta perustuu niihin reaktioihin, joita digikirjojen esittely on katsojissa herättänyt. Digikirjan toiminta ja ominaisuudet ovat sellaisia, joita ei oppikirjojen parissa ole tässä muodossa ennen nähty eikä niitä ole odotettu.

Digikirjan demo
http://opintoverkko.verkkopolku.com/?Digikirjat

Digikirjan käytöstä ja toiminnallisuuksista:


1.

Digikirjan ostaja voi käyttää kirjaa millä tahansa internet-yhteydessä olevalla laitteella, joka toistaa html5-internetsivuja. Tietokoneella, tableteilla, älypuhelimilla (kaiken merkkisillä), osittain myös vanhemmilla ei-älypuhelimilla, joissa näyttö on riittävän suuri - jopa iPodilla ja kameralla!

Kamera, jolla voit lukea digikirjaa!

Kameran takana on puhelimen kaltainen käyttöjärjestelmä, jossa internet-selain.

2.

Digikirjaan voi tehdä omia merkintöjä. Kun käyttäjä maalaa kirjassa sanan, aukeaa ikkuna, johon hän voi kirjoittaa oman muistiinpanon kirjan kohtaan liittyen. Tekemiään muistiinpanoja käyttäjä voi tarkastella erillisellä sivulla. Koska käyttö perustuu käyttäjätunnuksella kirjautumiseen, ohjelma muistaa tehdyt muistiinpanot, vaikka digikirjaa käyttäisi toisella laitteella. Merkintöjä voi tehdä vain kun kirjaa käytetään tietokoneilla (pc, myös mac, kannettavat, ns "miniläppärit") ja osalla älypuhelimista (mm. eri Lumia-mallit), mutta niitä voi katsoa myös tableteilla ja puhelimilla.

3.

Käyttäjä voi hakea kirjan sanojen perusteella vastaavia kohtia kirjasta. Sanahaku-toimintoa käyttämällä jokainen sana toimii "hakemistona" - käyttäjä voi tarkistaa kyseisen käsitteen käyttöä eri asiayhteyksissä. Hakutoiminto toimii tässä vaiheessa tietokoneilla, kannettavilla ja miniläppäreillä ja osalla älypuhelimia.

4.

Html5-pohjaiseen tekniikkaan perustuvan digikirjan erityisominaisuus on todellakin se, että digikirjaa voi käyttää millä tahansa internet-yhteydessä olevalla laitteella, riippumatta käyttöjärjestelmästä. Tämä on niin keskeinen seikka, että se on syytä todeta vielä toistamiseen!

5.

Digikirjan voi helposti räätälöidä opettajan toiveiden mukaan. Kirjaan voidaan tehdä koulun mukaan nimikoitu kansikuva, opettaja voi liittää kirjaan itse ottamiaan valokuvia omien tehtävien kanssa, opettaja voi valikoida kirjan kappaleet ja niiden järjestyksen ja opettaja voi kirjoittaa oppilaille oman esipuheen kurssiin liittyen.

6.

Älykäs html5-tekniikka mahdollistaa sen, että kirjan käyttö on mielekästä eri kokoisilla laitteilla. Koodikieli skaalaa tekstin ja kuvat siten, että käyttö onnistuu eri kokoisilla laitteilla sujuvasti.

7.

Digikirjan käyttöä varten rekisteröidytään Digioppikirjat-palveluun. Palveluun tunnistautumisessa käytetään Facebook-tunnistautumista. Käyttäjä saa henkilökohtaisen tunnuksen, jolla hän kirjautuu palveluun. Palvelu ei pakota käyttämään Facebookia, mutta voidakseen käyttää Digioppikirjat-palvelua, käyttäjän tulee luoda Facebook-tunnus itselleen. Digikirjan käyttäjä voi käyttää useita ostamiaan kirjoja samalla tunnuksella. Hänen tunnuksensa säilyy palvelussa samana, joten hän voi ostaa myöhemmin muita digikirjoja.

Etusivu

Opintoverkon oppikirjat lv 2018-2019

Uskonnon ja psykologian kirjojen vastaavuus yo-kysymyksiin

Kirjat lukuvuodelle 2019-2020

Tulosta tämä sivu / Print this page

© Opintoverkko
Palvelun tarjoaa Opintoverkko Oy:n www-sivupalvelu.
Tekninen toteutus Tuomo-Media, 2002-2003