Opintoverkon uskonnon pakollisten kurssien kirjan ominaispiirteitä:

1.

kirjan, samoin kun psykologian kirjan, iso sivukoko mahdollistaa asiakokonaisuuksien paremman hahmottamisen. Tämä seikka on kirjan rakenteeseen liittyvä, mutta sillä on kaikkien kirjaa tarkastelleiden mielestä selkeä hyöty kirjan käytön kannalta.

2.

Kirjassa on tavanomaista enemmän tilastoja, karttoja ja taulukoita. Näitä voi käyttää kertauksena ja keskustelun pohjana tunneilla.

3.

Kappaleiden perusteksti on kompakti ja ehyt kokonaisuus, jonka luettuaan opiskelija saa kokonaiskuvan käsiteltävästä asiasta. Monipuoliset laajennusteemat avaavat kappaleiden kuvaamaa ilmiötä huomattavasti laajemmin kuin tavalliset kirjat.

4.

Kirjan laajentavissa teksteissä on esitetty laajasti monia sellaisia kokonaisuuksia, joista on iloa ja hyötyä opetukseen ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautuessa: esimerkiksi kappaleessa 3.3. on esitetty lyhyt sisältökuvau kaikista Raamatun kirjoista, ja kappaleessa 1.1. on laajasti verrattu kirkollisia ja uskonnottomia elämänkaaren juhlaperinteitä Suomessa.

5.

Kappaleiden lopussa oleva QR-koodi avaa kappaleisiin liittyvän verkkomateriaalin, joten kirjaa käyttävä opiskelija voi samalla käyttää kirjan teemoihin liittyviä videoita ja muuta materiaalia.

Etusivu

   

Yläluokkien uskonnon sarja 2018

Opintoverkon oppikirjat lv 2020-2021

Kirjat lukuvuodelle 2020-2021

Uskonto kertauskirja OPS2016

Tulosta tämä sivu / Print this page

© Opintoverkko
Palvelun tarjoaa Opintoverkko Oy:n www-sivupalvelu.
Tekninen toteutus Tuomo-Media, 2002-2003